De mooiste plekken van Frankrijk!

De mooiste plekken van Frankrijk!

Wil je eventjes lekker op vakantie naar Frankrijk, maar weet je niet precies waar je naar toe wilt? Dat is ook niet zo vreemd, want er zijn zoveel mooie plekken in Frankrijk. Van de Provence tot Bretagne van de Vogezen tot de Dordogne, alles is (bijna) even mooi. We hebben de mooiste regio’s voor jou op een rijtje gezet, zodat je een idee krijgt waar je het beste een vakantiehuis huren kunt.

1. Provence

Het zonovergoten Provence ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee, op een afstand van ongeveer 1200 kilometer van Utrecht. Franser dan dit wordt het eigenlijk niet met een binnenland vol prachtige middeleeuwse dorpen, sjieke badplaatsen en prachtige lavendelvelden in combinatie met de iconische Côte d’Azur aan de Middellandse Zee, ideaal voor een heerlijke zonnige strandvakantie, maar ook voor natuur- en cultuur liefhebbers. Hoogtepunten in deze regio zijn de spectaculaire rivierkloof Gorges du Verdon en het moerasgebied de Camargue. Je komt er hier pas echt achter wat ze bedoelen met de gezegde: “Leven als God in Frankrijk”.

2. Bretagne

Bretagne is een schitterend schiereiland met een 1200 kilometer lange rotsachtige kustlijn met spectaculaire kliffen in het uiterste westen van Frankrijk, op een afstand van ongeveer 900 kilometer van Utrecht. Het beroemde Franse schiereiland met een schitterende kustlijn, pittoreske havenplaatsen, prachtige stranden, ruige kustlandschappen en historische stadjes vormen een ideale vakantiebestemming voor iedereen die van natuur en cultuurhistorische bezienswaardigheden houdt en is bovendien uitstekend geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Ga een vakantiehuis huren in deze schitterende regio en gebruik die als uitvalsbasis voor het ontdekken van dit prachtige gebied vol kerken, vestigingen, kastelen, grafheuvels, menhirs en musea. Je zult je geen seconde vervelen.
3. Elzas & de Vogezen
De Elzas en de Vogezen liggen in het oosten van Frankrijk, tegen de Duitse grens, op zo’n 600 kilometer van Utrecht. Hou je van een schitterende natuur met uitgestrekte wijngaarden, middelhoge bergen en een heerlijk wijntje, dan is dit the place to be. Het gebied is bij uitstek geschikt voor jonge gezinnen, maar ook voor natuur-, wandel- en fietsliefhebbers. De Elzas herbergt in het fraaie landschap schitterende historische steden als Straatsburg, Colmar en Mulhouse. Over de hoogste bergtoppen van de Vogezen loopt een prachtige bergweg, de ‘Route de Crêtes’ genaamd. Langs de oostelijke Vogezen loopt de ‘Route des Vins d’Alsace’ door de bekendste wijngebieden.
4. Bourgondië
Bourgondië, bekend om zijn wereldberoemde wijnen en natuurlijk de Bourgondische keuken, ligt in het oosten van Midden-Frankrijk op zo’n 750 kilometer van Frankrijk. In deze prachtige regio komen cultuur- en natuurliefhebbers volop aan hun trekken. Deze iconische Franse regio zit vol historische steden, schilderachtige wijndorpjes en uitgestrekte wijngaarden. Tel daar de gastronomie, prachtige heuvel, meren en valleien bij op en je hebt een schitterende regio voor een ultieme vakantie. Het goede leven begint in Bourgondië, het land van lekker eten en heerlijke wijnen. Je kunt hier tevens schitterend wandelen en fietsen door deze bergachtige streek. Of vaar je liever de rivier af met een kajak? Breng ook eens een bezoekje aan de Bourgondische steden Dijon, bEaune, Sens en Maçon, zeker de moeite waard.
5. Dordogne
Dordogne , de streek met fraaie valleien met 1000 kastelen en prehistorische grotten met wereldberoemde rotstekeningen, ligt in het zuidwesten van Frankrijk, op een afstand van zo’n 1000 kilometer van Utrecht. De regio wordt doorkruist met de rivieren Dordogne en Vézère en herbergt vele authentieke dorpjes en kent een adembenemende natuur. Niet voor niets dat hier jaarlijks vele duizenden Nederlandse toeristen een vakantiehuis huren en komen genieten van hun welverdiende vakantie. De bekendste grot is de grot van Lascaux met authentieke prehistorische rotstekeningen, maar ook de grot van Rouffignac en de Grotte du Grand Roc zijn absoluut de moeite waard.